Uploaded image for project: 'eZ Publish / Platform'
  1. eZ Publish / Platform
  2. EZP-25161

Impossible to publish a content with a Richtext field with Firefox

    Details

      Description

      Trying to publish any object that has a richtext fieldtype raises an error.

      Steps to reproduce:

      1 - Create one folder object. Fill in the folder's name. (fill in the "Short description" and "description" or leave them empty. The result is the same)
      2- Publish the folder

      When publishing, a notification error is raised: An error occured while publishing the draft
      In browser console, the following information is displayed:

      The response:

      {"ErrorMessage":{"_media-type":"application\/vnd.ez.api.ErrorMessage+json","errorCode":404,"errorMessage":"Not Found","errorDescription":"Could not find 'Validator' with identifier 'NULL'"}}
      

      The request header:

      POST /api/ezp/v2/content/objects HTTP/1.1
      Host: ezp5.paulo
      User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
      Accept: application/vnd.ez.api.Content+json
      Accept-Language: en-US,en;q=0.5
      Accept-Encoding: gzip, deflate
      Content-Type: application/vnd.ez.api.ContentCreate+json; charset=UTF-8
      X-CSRF-Token: Tm3KunUZ-ggqEaPKJXmTaLwLneGml3Ni42BKS0loJb0
      Referer: http://ezp5.paulo/ez
      Content-Length: 801
      Cookie: eZSESSID98defd6ee70dfb1dea416cecdf391f58=sqlmsf43qqen59umft3hm42vq2
      Connection: keep-alive
      Pragma: no-cache
      Cache-Control: no-cache
      

      The Response header:

      HTTP/1.1 404 Not Found
      Date: Fri, 27 Nov 2015 15:31:35 GMT
      Server: Apache/2.2.22 (Debian)
      X-Powered-By: PHP/5.4.4-14+deb7u14
      Cache-Control: private
      Vary: Cookie,Authorization
      Content-Length: 190
      Keep-Alive: timeout=5, max=100
      Connection: Keep-Alive
      Content-Type: application/vnd.ez.api.ErrorMessage+json
      

        Issue Links

          Activity

          Hide
          Damien Pobel (Inactive) added a comment -

          Paulo Nunes I reproduce that only in Firefox, do you confirm ?

          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - Paulo Nunes I reproduce that only in Firefox, do you confirm ?
          Hide
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - - edited

          It seems to be a regression introduced in EZP-25031 and affecting only Firefox.

          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - - edited It seems to be a regression introduced in EZP-25031 and affecting only Firefox.
          Hide
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment -

          Indeed In Chrome i don't have the error.

          In IE11, I have also an error, but instead of a 404, I have a 406:

          {"ErrorMessage":{"_media-type":"application\/vnd.ez.api.ErrorMessage+json","errorCode":406,"errorMessage":"Not Acceptable","errorDescription":"Argument '$inputValue' is invalid: Could not create XML document: Attribute xmlns redefined"}}
          

          Show
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment - Indeed In Chrome i don't have the error. In IE11, I have also an error, but instead of a 404, I have a 406: {"ErrorMessage":{"_media-type":"application\/vnd.ez.api.ErrorMessage+json","errorCode":406,"errorMessage":"Not Acceptable","errorDescription":"Argument '$inputValue' is invalid: Could not create XML document: Attribute xmlns redefined"}}
          Hide
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment -

          It seems to be a regression introduced in EZP-25031 and affecting only Firefox.

          Just to note that the current issue didn't happen in yesterday's master and started happening today.

          Show
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment - It seems to be a regression introduced in EZP-25031 and affecting only Firefox. Just to note that the current issue didn't happen in yesterday's master and started happening today.
          Hide
          Bertrand Dunogier added a comment -

          Both the Studio team and myself got the same behaviour. Publishing fail for content with a RichText field on Firefox. Works on chrome.

          Tagging as a known blocker in beta10 / 2015.11.1. Will be fixed for 2015.11.2.

          Show
          Bertrand Dunogier added a comment - Both the Studio team and myself got the same behaviour. Publishing fail for content with a RichText field on Firefox. Works on chrome. Tagging as a known blocker in beta10 / 2015.11.1. Will be fixed for 2015.11.2.
          Hide
          Michal Pipa (Inactive) added a comment -

          I have the same issue on Firefox (39.0). On Chrome everything is Ok.

          Show
          Michal Pipa (Inactive) added a comment - I have the same issue on Firefox (39.0). On Chrome everything is Ok.
          Hide
          Damien Pobel (Inactive) added a comment -

          That's perfectly right Paulo Nunes, I was confused by the Firefox dev tools...
          Anyway PR: https://github.com/ezsystems/PlatformUIBundle/pull/446

          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - That's perfectly right Paulo Nunes , I was confused by the Firefox dev tools... Anyway PR: https://github.com/ezsystems/PlatformUIBundle/pull/446
          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - Merged in https://github.com/ezsystems/PlatformUIBundle/commit/b3459045b7b5064de0221a034f7b007da540b982
          Hide
          Rui Silva (Inactive) added a comment -

          Tested and approved by QA for master.

          Show
          Rui Silva (Inactive) added a comment - Tested and approved by QA for master.

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              Paulo Nunes (Inactive)
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              6 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: