Details

      Description

      Steps to reproduce
      • in an 5.2 environment with Demo design
      • create an object with a XML Block field
      • type some text and insert an image within the same line
      • in the image popup, upload an image, select a size (tiny, for instance), select align right and tick inline.
      • publish and view in front end
        => Expected result, the image should be aligned to the right, as seen in WYSIWYG interface
        => Actual result, the image is not aligned.
      1. align.png
        428 kB
      2. embed-inline-001.png
        26 kB
      3. embed-inline-002.png
        9 kB
      4. embed-inline-003.png
        10 kB
      5. embed-inline-center-001.png
        26 kB
      6. embed-inline-center-002.png
        19 kB
      7. embed-inline-center-003.png
        18 kB
      8. ezp-22124-scr2.png
        51 kB
      9. no_align.png
        93 kB

        Issue Links

          Activity

          Hide
          Yannick Roger (Inactive) added a comment -

          The "in line" option disables the "align" and should to do that. A work around is to uncheck it

          Possible deeper fix would be to disable the "align" field when "in line" is checked.

          Show
          Yannick Roger (Inactive) added a comment - The "in line" option disables the "align" and should to do that. A work around is to uncheck it Possible deeper fix would be to disable the "align" field when "in line" is checked.
          Show
          Yannick Roger (Inactive) added a comment - PR: https://github.com/ezsystems/ezpublish-legacy/pull/865
          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - Alternatives PR: https://github.com/ezsystems/ezpublish-legacy/pull/883 https://github.com/ezsystems/DemoBundle/pull/50 https://github.com/ezsystems/ezwebin/pull/27 https://github.com/ezsystems/ezflow/pull/61 https://github.com/ezsystems/ezdemo/pull/29
          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - Fixed in DemoBundle: master: http://github.com/ezsystems/DemoBundle/commit/5c4f5ea8c11f17274fba726cf1a0fd6390ac0ed0 stable-5.2: http://github.com/ezsystems/DemoBundle/commit/34892a8aed3e81b7bca8a7f36b65ea77198311ad stable-5.1: http://github.com/ezsystems/DemoBundle/commit/48f196492eeadcccfad2da1be7735ff884f35b00 Fixed in ezdemo: master: http://github.com/ezsystems/ezdemo/commit/6cc7a683f8ef62aabf54efe8021d08a2f31bc6d2 stable-5.2: http://github.com/ezsystems/ezdemo/commit/1137f13435ea6f28e7e0eb1c1e7c592d46ee3e7b stable-5.1: http://github.com/ezsystems/ezdemo/commit/2c9b69c42697240334320fafa0ec96f69d5675b5 Fixed in ezflow: master: http://github.com/ezsystems/ezflow/commit/e39c139fa7cb6c458039db22f3e4f30ce2523e9f stable-5.2: http://github.com/ezsystems/ezflow/commit/9569be55e0ccdebe6a2e5d3ffe1437078ed0ff3b stable-5.1: http://github.com/ezsystems/ezflow/commit/4a70ea5557783fc831273bdbccb09b85da71cbf5 Fixed in ezwebin: master: http://github.com/ezsystems/ezwebin/commit/8667993b8a940d50275728ed546a2ed8296376cf stable-5.2: http://github.com/ezsystems/ezwebin/commit/0d3e01bb1265ea85f59bb237731086d1beea640c stable-5.1: http://github.com/ezsystems/ezwebin/commit/1511b978dd3d0bda7d00982c8c7ef41e57fab708 Fixed in ezpublish-legacy: master: http://github.com/ezsystems/ezpublish-legacy/commit/c7105836a9644cf51e5d2c822b47d0a90cb1b50c
          Hide
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment -

          The fix don't solve the problem in front end.
          After the fix, both for ezdemo, ezflow and ezwebin, the "view" of the create object is ok in admin interface, but not in front end.
          This happens both for symfony and for legacy accesses.

          Show
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment - The fix don't solve the problem in front end. After the fix, both for ezdemo, ezflow and ezwebin, the "view" of the create object is ok in admin interface, but not in front end. This happens both for symfony and for legacy accesses.
          Hide
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment -

          QA Approved

          Tested on 5.1, 5.2 and master

          Show
          Paulo Nunes (Inactive) added a comment - QA Approved Tested on 5.1, 5.2 and master
          Hide
          Eduardo Fernandes (Inactive) added a comment -

          I think this issue wasn't really solved by the fix, and the bug persists.
          I also think a "embed-inline-center" might me missing, because if you select an image with centered alignment or no alignment at all, the line will be broken and the image will be treated line a block object and stop being inline.

          Show
          Eduardo Fernandes (Inactive) added a comment - I think this issue wasn't really solved by the fix, and the bug persists. I also think a "embed-inline-center" might me missing, because if you select an image with centered alignment or no alignment at all, the line will be broken and the image will be treated line a block object and stop being inline.
          Hide
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - - edited

          @Eduardo:

          I think this issue wasn't really solved by the fix, and the bug persists.

          you think ? can you please be more specific?

          I also think a "embed-inline-center" might me missing, because if you select an image with centered alignment or no alignment at all, the line will be broken and the image will be treated line a block object and stop being inline.

          No! You can not (through the GUI) select center and inline at the same time anymore so embed-inline-center is not needed. And by the way, how would a centered inline image be rendered ?

          Without alignment, this gives something like the added screenshot, ie the image is inline and has the default browser style.

          Show
          Damien Pobel (Inactive) added a comment - - edited @Eduardo: I think this issue wasn't really solved by the fix, and the bug persists. you think ? can you please be more specific? I also think a "embed-inline-center" might me missing, because if you select an image with centered alignment or no alignment at all, the line will be broken and the image will be treated line a block object and stop being inline. No! You can not (through the GUI) select center and inline at the same time anymore so embed-inline-center is not needed. And by the way, how would a centered inline image be rendered ? Without alignment, this gives something like the added screenshot, ie the image is inline and has the default browser style.

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              Joaquim Cavalleri (Inactive)
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              8 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Time Tracking

                Estimated:
                Original Estimate - Not Specified
                Not Specified
                Remaining:
                Remaining Estimate - 0 minutes
                0m
                Logged:
                Time Spent - 2 days, 5 hours
                2d 5h